Katajan 15-pojat SM-kaseja maastoissa
Julkaistu: 06.05.2018 00.00

Maskun Maalaispojat SM-kaseja P15-joukkuekisassa!

Kestävyysjuoksun näkökulmasta Salon Perniössä käydyt SM-maastot ovat selvästi kauden kovatasoisin koitos, sillä mukana on myös paljon hiihtäjiä, suunnistajia ja triathlonisteja.

Peräti 15 joukkuetta ja yli 80 juoksijaa oli ilmoittautunut isojen seurojen hallitsemaan ja lopulta hyvin tasaiseen kisaan. Katajan poikien edellä olivat mm. jättiseurat Lahden Ahkera, Tampereen Pyrintö, Helsingin Kisa-Veikot ja Espoon Tapiot, mutta taakse jäivät mm. Turun Urheiluliitto, Viipurin Urheilijat ja Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue. Maskun Kataja oli paras varsinaissuomalainen joukkue.

P15-sarjan joukkuekisa oli vuosikausiin tasaisin, eikä esimerkiksi neljäs sija jäänyt Katajan pojilta kauas.

Yksilökilpailussa Joona Rasi oli sijalla 34 (V-S piirin 4.), Kalle Oksanen 41 (piirin 5.) ja Rasmus Haavisto 47 (piirin 6.).

Kun joukosta poistetaan 2004-syntyneet, jotka juoksevat radalla SM-kisat omassa sarjassaan, sijoitukset olivat: Joona 29., Kalle 32. ja Rasmus 35.

Kokonaisuus antaa hyvät viritykset kesän ratakauteen. Odotukset ja ennusteet mm. syyskuun SM-viesteihin ovat muutamaa pykälää korkeammalla, sillä poikien päämatkat ovat kuitenkin välillä 300-2000 m.