Nuorimpien SM-kisoissa mainio katajalaismenestys
Julkaistu: 18.08.2022 00.00

Nuorimpien ikäluokkien yleisurheilun SM-kilpailut sujuivat katajalaisittain mainiosti. Viiden urheilijan joukko edusti seuraamme 14-15-vuotiaiden kisoissa Nurmijärvellä ja 16-17-vuotiaiden kisoissa Lempäälässä. Tuloksena oli mm. kaksi viidettä sijaa.

Nurmijärvellä parhaiten menestyi suomenmestaruuskilpailuiden ensikertalainen Juuso Rasi. P14-sarjassa kilpaileva ja myös jalkapalloa harrastava Juuso juoksi lauantaina 100 metrin loppukilpailuun kahdeksanneksi nopeimmalla alkueräajalla 12,45. Loppukilpailussa Juuso sai loistavan lähdön, mutta jostain syystä lähtö otettiin uusiksi. Toisella lähtöyrityksellä Juuson kohtaloksi koitui varaslähtö ja hylkäys.

Hetken harmituksen jälkeen poika keskittyi ennakolta vähintään yhtä hyvään lajiin eli 300 metrin juoksuun, joka käytiin sunnuntaina. Kolmosen alkuerissä Juuso paransi ennätystään 0,78 sekuntia ja pääsi kuudentena loppukilpailuun. Finaalissa entinen ennätys kaatui uudelleen ja loppusijoitus oli hienosti viides ajalla 39,99.

Nurmijärvellä kilpaili myös P15-sarjan Vilho Kuhasalmi pituushypyssä. Vilho oli rikkonut SM-kisarajan heti elämänsä ensimmäisessä lankulta hypätyssä pituuskisassa. SM-kisoissa oli hiukan vaikeuksia askelmerkin kanssa, mutta lopulta tulos 520 toi kunniakkaan kymmenennen sijan.

Lempäälän kisoissa Henriikka Laine selvisi ensin N16-sarjan 100 metrillä alkueristä helposti välieriin ajalla 13,10. Välierässä juostiin jo täysillä. Henriikka onnistui mahtavasti juoksemalla uuden ennätyksensä 12,58 ja selvisi kirkkaasti loppukilpailuun. Finaalissa edellinen ennätys alittui selvästi toisen kerran. Tuloksena 12,64 ja hieno viides sija. Pronssimitali jäi vain kolmen sadasosan päähän. Henriikan 100 metrin ennätys on parantunut kesän aikana jo 0,67 sekuntia. 200 metrillä Henriikka juoksi alkueristä välieriin, joissa lopputuloksena oli 13. sija.

Elviira Tarvainen urakoi kisoissa kolme heittolajia 16-vuotiaiden sarjassa. Ensin kiekonheitossa syntyi tulos 31,14, jolla heltisi ahdeksas sija. Kuulantyönnössä tulos 11,24 tuotti sijan 14. Sunnuntaina heitetyssä keihäskisassa tuli onnistuminen omalla ennätyksellä 37,05 ja sijoitus oli yhdeksäs.

N16 seiväshypyssä kilpaili Alisa Salomäki. Hän onnistui sivuamaan omaa ennätystään 260 ja lopputuloksena oli kahdeksas sija.

Vähältä piti, että katajalaisia olisi ollut mukana enemmänkin. Anton Laine oli rikkonut kesällä P14-sarjan kisarajan, mutta joutui loukkaantumisen vuoksi jäämään pois kisoista. Elmeri Laineella oli myös P15 seipään kisaraja, mutta hän ei vielä osallistunut kisoihin. Enni Grönblom jäi puolestaan T14-sarjan korkeushypyn kisarajasta vaivaisen sentin.