Kesän SM-urheilijoiden määrä ilahdutti - Henriikka Laineelle toinen SM-pronssi
YleisurheiluJulkaistu: 12.09.2023 21.26

Kymmenen urheilijaa edusti Maskun Katajaa kesällä nuorten yleisurheilun suomenmestaruuskilpailuissa. Määrä oli suurin moneen vuoteen ja sitä nosti SM-viesteihin osallistuneiden kahden joukkueen panos.

Henriikka Laine uusi hallikauden SM-pronssinsa N17 100 metrillä Kuortaneella. 200 metrillä tuli myös mainio kuudes sija. Finaaliajat 12,58 ja 26,26 napakkaan lähes kahden sekuntimetrin vastatuuleen juostuina olivat lähes ennätystasoa.

Seiväshyppääjä Alisa Salomäki uusi edellisen kesän kahdeksannen sijansa N17-sarjassa tuloksella 275. Ennätys 284 syntyi SM-kisaa edeltävässä kilpailussa.

Henni Liimatta selvisi rankingin kautta kolmansiin Kalevan kisoihinsa korkeushypyssä. Tulos 160 toi karsinassa sijan 15. Oman ikäluokkansa eli N19 SM-kisoihin Henni osallistui Tampereella. Tulos 157 ja sija seitsemän ei hallikauden SM-hopeamitalistia tyydyttänyt.

Imatralla käydyissä 14-15-vuotiaiden kisoissa mukana olivat Anton Laine, Juuso Rasi ja Tuomas Suopajärvi. Kesällä hyvin kehittynyt Anton oli P15 100 metrillä hyvin lähellä finaalipaikkaa ennätyksellään 12,08. 300 metrillä syntyi myös ennätys 39,45 ja alkueräsijoitus oli 11. Juuso Rasi epäonnistui 100 metrin lähdössä ajan jäädessä 12,58:aan. 300 metriä sen sijaan kulki ennätysvauhtia 39,47:ään ja sijoitus oli 12. Tuomas Suopajärvi juoksi myös ennätyksensä, lajina 2000 metriä. P14-sarjassa 15. sijan tuonut aika oli 6.51,17.

Turun SM-viesteissä Katajalla oli mukana pikaviestijoukkueet sarjoissa N17 ja P15. Naisten kisassa joukkue Elli Ajosenpää, Alisa Salomäki, Enni Grönblom ja Henriikka Laine paransi kauden aiempaa aikaansa lähes sekunnin aikaan 52,31, joka toi sijoituksen 13/22.

Poikien pikaviestijoukkue Toivo Ylikännö, Anton Laine, Juuso Rasi, Joonas Autio paransi piirinmestaruuspronssia elokuussa tuonutta aikaansa onnistuneilla vaihdoilla lähes kaksi sekuntia. Loppuaika 48,78 toi sijan 13 peräti 32 joukkueen kilpailussa.