Kataja viiden urheilijan voimin kahdeksassa lajissa nuorten SM-kisoissa
Julkaistu: 25.08.2021 00.00

Viisi Katajan urheilijaa kantoi seuran värejä kesän nuorten SM-kisoissa. 14-15-vuotiaat kisailivat yksittäislajien paremmuudesta Kokkolassa ja 16-17-vuotiaat Hyvinkäällä elokuun alussa. Lisäksi nuorten SM-moniottelut käytiin N17-sarjan osalta Raaseporissa 21.-22.8.

Kokkolan kisossa kirjoitettiin katajalaista historiaa, kun Alisa Salomäki esiintyi nuorten SM-tasolla ensimmäisenä seuran seiväshyppääjänä sitten Marja Kankaan, joka hyppäsi N17-sarjassa vuonna 1998. Alisan tulos oli hänelle kauden toiseksi paras, 225, jolla hän sijoittui seitsemänneksitoista T15-sarjassa.

Henriikka Laineen kelpo vastatuuliaika 13,47 T15 100 metrin alkuerissä riitti sijaan 15.

Elli Ajosenpää ylsi T15-korkeudessa ulkorataennätykseensä 150 ja sijoittui kahdenneksitoista. Kolmiloikassa pomput 10.21 metrin päähän lankusta tuottivat sijan 15.

Elviira Tarvainen työnsi kuulassa kauden toiseksi parhaan kisansa ja sijoittui tuloksellaan 12.13 T15-sarjan viidenneksi. Kiekossa tulos oli 32.24 ja sijoitus 14.

Kaikkia 15-sarjan katajalaisia valmentaa Pia-Liisa Tarvainen.

Parhaaseen katajalaissijoitukseen ylsi Henni Liimatta Hyvinkäällä N17-sarjan korkeushypyssä. Tuulessa ja sateessa ylittyi 161, joka riitti hienoon neljänteen sijaan.

Henni osallistui myös nuorten SM-moniotteluissa N17-seitsenotteluun sijoittuen kahdeksanneksitoista uusin ennätyspistein 3967. Kilpailulla oli melkoinen suosio, sillä tässä sarjassa otteluun starttasi peräti 30 ottelijaa.

Mainittakoon vielä, että Katajan kasvatti, tällä kaudella Turun Urheiluliittoon siirtynyt Juho Haapala sijoittui Turussa käydyissä nuorten SM-kisoissa M19-sarjan 100 metrillä viidenneksi ja 200 mertillä kuudenneksi.