Tärkeää tietoa EU:n tietosuoja-asetuksesta
SeuraJulkaistu: 16.02.2018 00.00

Tärkeää tietoa EU:n tietosuoja-asetuksesta

EU:n uusi tietosuoja-asetus (GDPR) tuo myös urheiluseuroille uusia vaatimuksia henkilötietojen suojaamisen suhteen. Vaatimukset koskevat henkilötietojen keräämistä, tallentamista ja käsittelyä.

Uudistus tuo uusia oikeuksia myös omien tietojensa tarkastamiseen ja hallinnointiin. Erityisen tärkeää henkilötietojen suoja on lasten ja nuorten henkilötietoja rekisteröitäessä.

"Henkilötietojen hallinnointi Jopoxissa on seuroille ja joukkueille helppoa, koska järjestelmän rakenne tukee jo lähtökohtaisesti menettelyjä, joita asetus vaatii.

Käyttäjältä vaadittava suostumus tietojen käsittelyyn tullaan keräämään sähköisesti Jopoxin käytön yhteydessä, eikä se edellytä seuralta tai joukkueelta erillisiä toimenpiteitä.

Jopox Oy on solminut yhteistyösopimuksen kotimaisen yritysturvallisuuden asiantuntijan SK Protect Oy:n kanssa. Näin urheiluseurojen tarpeisiin pystytään tarjoamaan yksinkertaiset tietosuojamenettelyt, jotta seurojen arki sujuu helposti asetuksen voimaantulosta huolimatta.

Kumppanuuden myötä seurat ja joukkueet saavat Jopox-palvelun mukana käyttöönsä helpot käytännöt ja käytännönläheisen ohjeistuksen, joilla hallinnoida henkilötietoja toukokuussa voimaan tulevan EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n mukaisesti.Seurojen tietosuoja on hyvissä käsissä!"

Teksti mukailtu Jopoxin uutiskirjeestä. Katso alla olevista kuvista tulossa olevia keskeisiä muutoksia, jotka koskevat tietosuojasuostumuksen keräämistä Jopoxissa. Tarkemmat ohjeistukset seuroille toimitetaan maaliskuun aikana.

Sähköisen tietosuojasuostumuksen keräämiseen voi kuitenkin jo varautua joukkueissa ottamalla käyttöön Pukukoppi / Jopox -applikaation.


Seuran uusimmat