Koronaohjeistusta harjoitteluun
SeuraJulkaistu: 03.12.2020 00.00

Koronaohjeistusta harjoitteluun

1.12. saatiin uusia suosituksia koronatilanteen parantamiseksi Varsinais-Suomessa. Niihin pääsee tutustumaan https://www.vsshp.fi/fi/Sivut/Koronavirusepidemia-2020.aspx


Maskun Katajan johtokunta on pohtinut jaostojen avustuksella seuran toimintaa edellä mainittuihin suosituksiin sekä kunnan ohjeistuksiin pohjautuen. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta sisätiloissa voi jatkua sillä edellytyksellä, että turvaväleistä pystytään huolehtimaan ohjeistuksen mukaan. Turvavälejä (1,5 m) tulee pystyä tosiasiallisesti noudattamaan eli esimerkiksi pelaaminen tulee laittaa tauolle. Konkreettisina esimerkkeinä tulee mieleen esimerkiksi verkkotilanteet lentopallossa, jossa toinen pelaaja lyö ja torjumassa on 1–2 henkilöä tai urheilukoulussa/voimistelussa leikit, pelit ja jonotustilanteet (esim. hippaleikit, pallopelit tms.). Ohjaajilta/valmentajilta edellytetään maskin käyttöä, samoin kaikilta sisätiloissa asioivilta henkilöiltä (esim. pienten lasten haku). Periaatteessa sisätiloissa on vain ohjaaja/valmentaja sekä urheilijat, mutta toki pienet lapset voivat tarvita hakijaa. Edelleen pitää myös muistaa, että harjoituksiin tullaan vain terveinä, aivastetaan/yskitään paperinenäliinaan (tai hihaan, jollei ole mahdollisuutta nenäliinaan) ja huolehditaan käsihygieniasta harjoituksiin tullessa ja mennessä. Jos käytetään yhteisiä välineitä, ne tulee puhdistaa aina oman vuoron lopussa.


Osassa harjoitusryhmiä on urheilijoita sekä alle että yli 20-vuotiaita. Eiliset suositukset rajaavat selkeästi yli 20-vuotiaat pois harjoituksista ohjaajaa/valmentajaa lukuun ottamatta.


Jaostot ja yksittäiset ryhmät voivat halutessaan rajata toimintaa enemmänkin ja aloittaa joululoman suunniteltua aiemmin, jos kokevat, että turvavälien pitäminen on haasteellista. Harjoituksia voi pitää myös ulkona tai pienemmissä ryhmissä, jos resurssit antavat tähän mahdollisuuden. He tiedottavat sitten mahdollisista muutoksista itse. Myöskään ketään urheilijaa ei tule painostaa harjoittelemaan, jos urheilija/perhe haluaa harjoittelun jättää tauolle.
Tämä ohjeistus on voimassa 23.12.20 asti.


Mukavaa joulun odotusta koronasta huolimatta!


Johtokunnan puolesta
Pj Mari Mäkinen

Seuran uusimmat