Katsaus Maskun Katajan yleisurheilun seuraennätyksiin ulkoratakauden alkaessa
31.5.2021 23:22 Uutiset / Jaoston etusivu

Muutama Katajan seuraennätys on taas uhattuna kauden aikana

Maskun Katajan yleisurheilun seuraennätystilastot ovat menneet etenkin miesten lajeissa monin paikoin uusiksi viimeisen neljän vuoden aikana vaikka varsinaisia yleisen sarjan urheilijoita ei joukoissa ole juurikaan ollut. Nuorten miesten harrastajamäärän lisääntyminen on tuottanut siis myös tuloksellisesti uutta piristystä maskulaiseen yleisurheiluun.

Tulevana vuotena ennätystehtailu voi hiukan hiljentyä, koska pikajuoksutilastot kolmena viimeisenä vuonna uusiksi laittanut Juho Haapala siirtyi kasvattajaseurastaan täksi kaudeksi Turun Urheiluliittoon. Muutamassa lajissa on silti mahdollista nähdä uusi kirjaus seuraennätyksen kohdalla.

Tilastopajan tilastoista löytyy helposti vain aikuisten välineillä tehdyt seuraennätykset, joten erityisesti aitajuoksuissa ja heitoissa ennätysten uusimiseen tarvitaan lähes aikuisikäisiä urheilijoita.

Miesten puolella yksi parhaista mahdollisuuksista seuraennätyksen rikkomiseen taitaa olla Tuomo Kulmalalla. Joona Rasi juoksi vuonna 2019 16-vuotiaana 800 metrin voimassaolevaksi seuraennätykseksi 2.10,29. Kulmala, 17, jäi viime kaudella tuosta vain 0,25 sekuntia.

Korkeushypyssä Simo Noopila saattaa myös uhkailla omaa seuraennätystään 184, jonka hän hyppäsi 2018. Yhtä lailla pituushypyn ennätystä tavoittelee Jaakko Kuoppa, sillä matkaa Simo Noopilan 570:een on 25 senttiä, mutta Kuoppa on vastikään päättänyt keskittyä hiekkalaatikkolajeihin.

Naisten lajeissa realistisin ja todennäköisin ennätyksen rikkoja tulee olemaan Henni Liimatta naisten korkeushypyssä. Hän otti jo viime kesänä ennätyksen haltuunsa sentin erolla Sini Laaksoseen tuloksellaan 161.


   
Lisää uutisia
Yleisurheilu
«  Elokuu   »
Kategoriat