SM-ikäisten yleisurheilijoiden hallikaudella hyviä välähdyksiä
Julkaistu: 05.04.2022 00.00

Maskun Katajan SM-ikäisten yleisurheilijoiden hallikausi oli varsin pirteä ja tuloksiltaan hyvätasoinen.

Varsinais-Suomen hallipiirinmestaruuksia tuli katajalaisille kaksi: Henriikka Laineelle N17 60 metrillä (8,00) ja Ellen Myllymäelle T15 800 metrillä (2.34,80). Henriikka oli myös N19-sarjan 60 metrillä kolmas ajalla 8,10. Kesällä vasta 16 vuotta täyttävän tytön kehitys lupaa hyviä hetkiä tulevalle kesälle. Ellen puolestaan juoksee päälajinsa lentopallon ohessa.

Elli Ajosenpää puolestaan loikki N17-sarjan kolmiloikassa toiseksi uudella ennätyksellään 10.74. Henriikan tapaan 2006-syntyneen Ellin lajivalikoimaan kuuluvat kolmiloikan lisäksi pituus, korkeus ja pikajuoksut. Pituuden pm-kisassa hän sijoittui viidenneksi.

Henni Liimatta kilpaili piirinmestaruuksista naisten yleisen sarjan korkeushypyssä ja sijoittui neljänneksi halliennätyksellään 167. Pm-hallien kolmantena kisapäivänä järjestettiin myös N19-sarjan kilpailu, jossa ei jaettu virallisia pm-mitaleja. Tuon kisa Henni voitti suvereenisti tuloksella 166.

Alisa Salomäki teki ennätyksensä 236 N17 seiväshypyssä sijoittuen viidenneksi. Myös 60 metrillä syntyi oma ennätys.

P15-sarjassa kilpailivat tänä vuonna 14-vuotiaat Enni Grönblom (60 m), Anton Laine (kuula ja 60 m) ja Juuso Rasi (60 m, 200 m ja 800 m). Kaikki ylsivät ennätyksiinsä hallikauden aikana.

Nuorten SM-halleissa Katajaa edusti Henni Liimatta. N17-sarjan korkeushyppykisa tuotti Hennille hienon neljännen sijan tuloksella 166. Niukka pudotus 169:stä pudotti Hennin mitalipallilta, joten seuran SM-mitalisaldon karttumista joudutaan odottamaan vielä kesään saakka.

Kilpailleista urheilijoista Alisa Salomäkeä valmentaa Pia-Liisa Tarvainen. Henriikka Laineen, Elli Ajosenpään ja Ellen Myllymäen valmennuksesta on syksystä asti Pia-Liisan mainion pohjatyön jälkeen vastannut Jarmo Rasi. Henni Liimatta on harjoitellut Jarmon ryhmässä jo muutaman kauden aikana. Elli Grönblomin, Anton Laineen ja Juuso Rasin valmentamisessa ovat mukana molemmat mainituista valmentajista.